Zo beleefde Dani van der Mooi zijn hoofdrol in de derby op Middelmors

Het moet een zenuwslopende week voor Dani van der Moot zijn geweest. De aanvaller ging dinsdag door zijn enkel op de training, had echt pijn aan zijn gewricht en dacht de derby van zaterdag tegen Katwijk te kunnen vergeten. De donderdagtraining liet hij schieten, om zaterdag alsnog fit te kunnen zijn. Onder de pijnstillers en verdoofd door de adrenaline pakte hij alsnog een hoofdrol in de derby op Sportpark Middelmors. Met twee fantastische treffers schonk hij Rijnsburgse Boys de overwinning op Katwijk: 2-0.

Hij had het ook voor geen goud willen missen: de eerste derby na een lange coronabreak. Al in de ochtend hadden Katwijkse supporters het veld op Middelmors bezaaid met een flink aantal oranje stressballetjes. Het antwoord van de Rijnsburgers kwam zaterdagmiddag op het veld. Met dank aan ‘superspits’ Van der Moot.

Met dank aan de verdediging
,,Het is voor mij wel fijn om beslissend te zijn, maar mijn dank gaat ook uit naar onze laatste linie”, klonk het bescheiden uit de mond van de spits. ,,We hebben ontzettend weinig weggegeven. Katwijk heeft niet veel kunnen creëren. En sinds ik bij Rijnsburgse Boys speel is dat weleens anders geweest. Laten we zeggen dat onze verdediging ook een acht verdiende voor hun wedstrijd. Als zij zo goed spelen, geeft mij dat een kans om in de spits succes te hebben.”

,,Misschien was mijn tweede goal wel de mooiste, de eerste was belangrijker.”

De goal van de 24-jarige spits vlak voor rust brak de wedstrijd in het voordeel van de Rijnsburgers. Tot die 1-0 van ‘de Uien’ ging het duel aardig gelijk op. ,,Misschien was mijn tweede goal wel de mooiste, de eerste was belangrijker.”

,,Katwijk begon sterker aan de wedstrijd. Maar die goal maakte wat los in ons team”, zag Van der Moot. De Rijnsburgers begonnen beter te spelen, durfden de Katwijkers meer onder druk te zetten en pakten het initiatief. ,,De tweede ballen werden voor ons. We lieten ze eerst voetballen, maar na die goal niet meer. Het was de wedstrijd er niet naar om goed positiespel te spelen. Meer een wedstrijd waar strijd en beleving de hoofdrol in speelden.”

🤩 Hoe lekker is deze goal van Dani van der Moot? #rbbkat pic.twitter.com/huPPNW6E5S

— Rijnsburgse Boys (@vvrbb) September 11, 2021

In de tweede helft zou Van der Moot met een prachtige boogbal vanaf randje ‘zestien’ de wedstrijd beslissen. Daarmee maakte de spits zijn derde treffer in drie wedstrijden. ,,Tegen Katwijk vond ik ook dat ik echt lekker speelde. Dat was mij in de andere wedstrijden nog niet gelukt. Bij de wedstrijden tegen GVVV en Jong Sparta was ik niet tevreden over mijn eigen veldspel. Voor mijn gevoel zat ik er nu wel lekker in.”

,,Ik ben van de zomer wel bij ADO Den Haag op gesprek geweest. Maar ze hebben nooit een concreet voorstel gedaan.”

En dus genoot hij met volle teugen van de volledige zaterdagmiddag, waarbij Rijnsburgse Boys werd gesteund door bijna tweeduizend supporters. ,,Er hing echt een uitgelaten stemming. We hoorden van de trainer ook dat Rijnsburgse Boys al tien jaar niet van Katwijk had gewonnen. Dat verbaasde me een beetje. Maar het was vooral fijn dat iedereen er weer bij kon zijn. Hier hoop je van tevoren op als speler.”

ADO Den Haag
De veelscorende spits liet tegen Katwijk opnieuw zijn koelbloedigheid zien voor de goal van de tegenstander. Na openlijke interesse van ADO Den Haag voor de aanvaller, lijkt hij stoïcijns door te gaan met waar hij goed in is: doelpunten maken. De spits kreeg direct na de flirt van de Haagse club een nieuw contract op Sportpark Middelmors.

,,Dat geeft zekerheid en stabiliteit. Ik ben van de zomer wel bij ADO Den Haag op gesprek geweest. Maar ze hebben nooit een concreet voorstel gedaan. Omdat ze niet hebben doorgezet, heb ik nooit echt het gevoel gehad dat ik zou vertrekken. Ik staar me ook niet meer blind op een avontuur in het profvoetbal. Ik heb het hier goed en zit op een fijne plek.” Toch heeft Van der Moot nog wel een clausule in zijn contract, mocht een profclub toch naar zijn diensten vragen. ,,Maar dat zou meer een extraatje zijn.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: VIDB te koop

Aanhang Katwijk eert overleden clubmensen met groot spandoek
21 september 2021

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Scheveningen eerde Katwijk alle overleden clubmensen. Voor de actie, een...

De transformatie van Oscar Wilffert (Koninklijke HFC): van kleine linksbuiten tot breedgeschouderde voorstopper
21 september 2021

Een vroege zaterdagochtend in Assendelft, bijna twintig jaar geleden. Inmiddels zijn er duizenden dromen gepasseerd,...

Speler van de Week | TWEEDE DIVISIE: Lars Jansen (Noordwijk)
21 september 2021

Noordwijk pakte zaterdag drie punten op het eigen sportcomplex tegen De Treffers (1-0). Dit resultaat...

Wisman (Rijnsburgse Boys) na nederlaag bij HHC: ‘Ik vond het ontzettend slecht’
21 september 2021

Rijnsburgse Boys ging zaterdag onderuit tegen HHC Hardenberg (2-1). Na afloop van de wedstrijd verscheen...

John Blok: ‘Als wij van Katwijk willen winnen, moeten we allemaal top zijn’
21 september 2021

Het Scheveningen van John Blok heeft het Katwijk de afgelopen jaren regelmatig ontzettend lastig weten...

Speler van de Week | De nominaties van speelronde 5
21 september 2021

Ook dit seizoen kies jij als bezoeker van Voetbal247.nl weer wekelijks de Speler van de...

REPORTAGE | Ignacio staat weer op de goede plaats, TEC-goalie Swaneveld imponeert
21 september 2021

Een goede trainer laat zijn team spelen naar het materiaal dat hij voor handen heeft....

Gezelligheid in Haarlem bij HFC ⚽🦟| ROY LANGS DE LIJN
21 september 2021

Bekijk alle video’s op Eyecons.comInstagram ⇨ https://bit.ly/EyeconsVoetbalInstagramYoutube ⇨ https://bit.ly/EyeconsVoetbalYoutube

Twisker (GVVV): ‘Ik denk niet dat we verloren hebben omdat Spakenburg geweldig speelde’
21 september 2021

G.V.V.V. wacht na vijf wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning. Zaterdag werd op vreemde...

Tweede Divisie | TEC verliest bij AFC en verzuimt de koppositie te grijpen
21 september 2021

AFC heeft zich met een 2-1 zege op TEC herpakt voor de matige start van...

Powered by Eyecons